Team Boss Certifications & Workshops

Bodybuilding Contest Prep – Theory - Level 1 Certification Course Information.

INFORMATION REGARDING THE CONTEST PREP CERTIFICATION COURSE:

QUESTION 1: What is the duration of the Theory Course?
ANSWER: The course will run for approximately 8 To 10 hours. And it’s a 1 Day Course.

QUESTION 2: What are the timings of the Theory Course?
ANSWER: The course usually starts between 9 and 10am to approximately 5 and 6 pm, sometime even 6pm with a 45 Minutes to 60 Minutes Lunch Break.

QUESTION 3: Do I need to bring anything specific to the Course?
ANSWER: Pen and a notepad is all you need to bring.

QUESTION 4: Is there a Dress Code to attend?
ANSWER. No, you can wear whatever you like.

QUESTION 5: What are the Certification Course Charges For Goa?
ANSWER: This course fee will be Early Bird 9,990 Rupees till 4th December, thereafter the Certification Fee will increase to 11,990.


QUESTION: 6: Is this a Certification Course?
ANSWER: Yes. Every attendant will get a proper Team Boss Certification.

QUESTION 7: Can I use this Certificate to get a job in the Fitness Industry?
ANSWER: Coach Harry is widely regarded as one of India’s leading Physique Transformation Expert, Bodybuilding Contest Prep Coach and a World Class Educationist. 1000’s of people in the past have successfully used his Certifications to not only get jobs in the industry, but also to have made significant progress in their careers.

QUESTION 8: I can’t understandEnglish very well. Would Coach deliver this course in Hindi?
ANSWER: Yes, Coach Harry will deliver the course in Hindi, Punjabi or in English. The goal always is, to make sure EVERY attendant understands what Coach Harry is delivering.

QUESTION 9: Will this Certification Course help me become a Contest Prep Coach and coach Bodybuilders to stage?
ANSWER: This course is designed to give you lot of knowledge and answer lot of questions, that otherwise might take you years to learn. So, if you pay close attention to the things that Coach Harry will share in the course, you will learn a LOT and become a LOT better coach.

QUESTION 10: I am a female, would this course help me? I coach lot of females would this course help me to train them better?
ANSWER: Yes absolutely

QUESTION 11: What is the duration of the course?
ANSWER: It’s a 1 Day Certification Course.

THIS COURSE COMES WITH A WRITTEN COURSE MATERIAL

TOPICS TO BE COVERED

  • GENERAL INFORMATION ABOUT BODYBUILDING.
  • • CELL FORMATION – GROWTH FACTORS – ANGIOTENSIS 2, PROSTACLYIN ETC – TZD DRUGS FOR MANAGEMENT OF DIABETES – STORES GLUCOSE
  • • What Makes a World Class Bodybuilder – The Genetics, Receptors, Dedication, Consistency etc.(
  • • How to Determine If You have the Genetics & Receptors for High Level Bodybuilding.
  • • Differences between Natural Bodybuilding & Enhanced Bodybuilding with PED’s
  • • Natural Bodybuilding Versus Enhanced Bodybuilding.
  • • How far can a Natural Bodybuilder go in the Competitive Bodybuilding World
  • • How much does Low, Medium & High Level Bodybuilding Cost?
  • • What are the Career Paths, Rewards, Cash Prizes, Short Term & Long Term Future in Competitive Bodybuilding.
  • • Difference between Various Federations & Independent Competitions.
  • • What does a Pro Card mean? What do Pro Cards of Different Federations Mean?
  • How to choose between Various Competitions.
  • Performance Enhancing Drugs.
  • • Traditional More Common Anabolic Steroids
  • • Short Term Risks Vs Long Term Risks of Anabolic Steroids.
  • • The UGLS (Underground Labs) Versus Pharma Grade Anabolics.
  • • Risks of unlabeled Anabolics Vs Labeled Pharma Grade Anabolics.
  • • Gynecomastia – What is it – Natural Gyno Versus PED Induced Gyno
  • • Preventing Gyno, Stopping Gyno, Reversing Gyno & Gyno Surgery.
  • • Steroids that can Cause Gyno.
  • • Steroids that can cause Hair Loss
  • • Steroids that can cause ED – Erectile Dysfunction.
  • • Preventing ED and Reversing ED.
  • • How Hormone Levels Change from Pre Cycle To During Cycle, to Post Cycle To PCT To Post PCT To Long after PCT is Over.
  • • WHY FAT PEOPLE CAN’T BURN FAT EFFICIENTLY – MITOCHONDRIA NUMBER
  • • Steroid Use – Who should and should not use Steroids
  • • Aromatase Inhibitors
  • • SERMS
  • • Diuretics.
  • • Difference between Competitors Versus Non Competitors using Steroids.
  • • Various Common Cycles
  • • Lengths of Common Cycles.
  • • Time Off Cycle
  • • How long does it take to achieve Full Recovery.
  • • PCT VERSUS Cruising VERSUS Bridging VERSUS Completely Off.
  • • SARMS
  • • Peptides
  • • Designer Drugs like Prohormones etc.
  • HEALTH & SAFETY.
  • • Things you must take care of Before you do your 1st Cycle
  • • Blood tests Before your 1st Ever Cycle
  • • Blood Tests During Cycle – When needed & Which ones to do.
  • • Blood Tests Post Cycle.
  • • When to do your Blood Tests
  • • Looking after your Kidneys – Blood Tests, Diet, Supplements.
  • • Looking after your Liver – Blood Tests, Diet, Supplements.
  • • Looking after your Heart – Blood Tests, Diet, Supplements.
  • • Looking after your Overall Health – Blood Tests, Diet, Supplements.
  • • When to seek Medical Help
  • CONTEST PREP PLANING
  • • Things you must take care of Before you do your 1st Cycle
  • • Blood tests Before your 1st Ever Cycle
  • • Blood Tests During Cycle – When needed & Which ones to do.
  • • Blood Tests Post Cycle.
  • • When to do your Blood Tests
  • • Looking after your Kidneys – Blood Tests, Diet, Supplements.
  • • Looking after your Liver – Blood Tests, Diet, Supplements.
  • • Looking after your Heart – Blood Tests, Diet, Supplements.
  • • Looking after your Overall Health – Blood Tests, Diet, Supplements.
  • • When to seek Medical Help
  • • How to change Plans? The Diet, Training, Supps, Cardio, PED or Everything together.
  • • Reverse Dieting Post Comp.
    • Above are some of the topics Coach Harry will cover. He will also answer the questions as they come up during the Course.
    QUESTION 13: I know Coach Harry personally, as a result can I get any further discount?
    ANSWER: Unfortunately this is not possible, as this is not Coach Harry’s event alone. Price is fixed for everyone.

    QUESTION 14: I have a friend who wants to come, does he need to directly contact you?
    ANSWER: No, he does not. But you can reach Coach Harry directly on bosscontestprep@outlook.comtoo.

    QUESTION 15: So, how do I pay and book my spot?
    ANSWER: You can deposit directly in the below account or pay cash to your contact person.
    Name: Gurinder Singh sandhu
    Bank: IDBI
    Account Number: 003104000146517
    Address : Sco 55 - 56 - 57, Madhya Marg , sector 8. Chandigarh
    IFSC Code: IBKL0000003
    MICR Code: 160259001
    Branch Code: 000003.


    ANY QUESTIONS OR QUERIES – PLEASE WHATSAPP COACH HARRY ON HIS WORK NUMBER: 7827466221

    BACK